måndag 3 februari 2014

Hirsgröt med pumpakärnor

Det är ju verkligen så himla enkelt att göra egen bebisgröt. Tricket är att ha mixade ingredienser klart i små burkar, sen är det bara att ha i. Och egen aprikospuré håller en vecka i kylen och tar cirka en minut att göra. Det är verkligen så himla kul med att ha fått ett barn som verkligen verkar gilla det här med mat (jag anade det redan på BB, att lillebror kommer bli en storätare och det visade sig ju stämma). Jag gör lilla matdérivens havregröt men provade igår att göra gröt med hirs och mixade pumpakärnor, vilket blev en hit det med. Jag är så himla peppad på kommande maträtter jag ska göra när detta smakprovsstadium är över.
 

1/2 dl hirsflingor
1 1/2 dl vatten
1/2 msk mixade pumpakärnor
1/2 tsk rapsolja

Koka ihop

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar