tisdag 31 maj 2011

15. Your dreams

Jag drömmer om att bli programledare. Inte för melodifestivalen eller let's dance utan för PLUS. Åhh, plus, detta ljuvliga program om konsumentmakt. Jag ÄLSKAR konsumentmakt. Förra veckan reklamerade jag två par skor. Hade jag varit programledare för plus hade jag kunnat slänga dom i soptunnan med en arg min. Jag skulle vara den bästa programledaren någonsin! Smart och ung men samtidigt hård och bestämd. Ska det vara så? Va, va? 

måndag 30 maj 2011

Fint ska det va

Majs och ärtor = ingen höjdare. Oliver = smarrigt. Ost på smörgås = funkar ibland. Halloumi = bästa maten! Fiskpinnar och potatis = sådärgott. Chèvreost = GOTT! Så himla roligt med barn och smak. Och han är ett barn av sin tid med smoothies, tsatsiki och tacos. Inget jag fick som liten precis. 






14. What you wore today


Smårandig skjorta, svarta jeans och mina nya skor (idag med lila skosnören).

söndag 29 maj 2011

13. This week

Så passande att detta inlägg blev på en söndag!
Den här veckan har jag bland annat: klippt mig, nästan köpt en dyr lägenhet, blivit firad på mors dag, köpt nya lila skor med gula skosnören, sprungit vårruset, ångrat att det inte blev någon dyr (och fin) lägenhet, sålt en barnvagn, varit på onsdagsutflykt och loppisfyndat.

fredag 27 maj 2011

11. Your siblings

Jag minns det mycket väl. Jag var fyra år och var hemma hos min mormor och morfar. Vi åt spagetti och köttfärssås och spelade in ett kasettband i vardagsrummet. Vi väntade och väntade. Ibland ringde telefonen och då svarade mormor jättesnabbt och blev jättesur varje gång någon ringde för att fråga om vi hade hört något. Och så äntligen ringde telefonen! Det var min pappa som berättade att jag hade fått en lillasyster. Åh, jag som hade önskat så mycket att det skulle vara en syster! Min morfar skrev senare en vers om det där och skickade in till tidningen. Versen löd: "Sofia fick som hon ville, det blev ingen kille. Välkommen Cecilia! Syster Sofia." Ja, tillslut fick hon namnet Cecilia men hon hette ganska länge Anna-Lotta. Inget ont om det namnen men jag tror att både jag och Cecilia är ganska nöjda med att det inte blev det. 

torsdag 26 maj 2011

10. What you wore today



Klänning från Myrorna. Svarta strumpbyxor. Lila converse.

Beslut

Det värsta med att vara vuxen är alla beslut och val. Hela tiden finns det beslut att fatta. Välja förskola, köpa lägenhet, välja bolåneform osv osv i all oändlighet. Det känns som att det var bättre förr. Då kunde man bli tilldelad en lämpligt stor hyresrätt genom bostadsförmedlingen och så tog man den. Förskolan gick på närhetsprincipen så det var inte mycket att fundera över där heller. Vi har ett stort beslut att fatta angående lägenhet. Det är så konstigt också hur vi finner oss i hela bostadssituationen, ibland känns det lite som att leka en lek med låtsaspengar. En miljon hit, en miljon dit. Det känns som att det är på skoj och då går det att slappna av en smula. MEN DET ÄR PÅ RIKTIGT!

onsdag 25 maj 2011

09. Your beliefs

Jag tror på människors förmåga att förändras, att ta nya vägar och göra nya val. Jag tror på ett liv efter detta, det bara måste finnas något större. Ibland tror jag till och med på framtiden, på att saker förändras till det bättre. Men oftast inte. Och just nu, nyss hemkommen från vårruset, tror jag på löpningens helande effekt på stressiga nerver.

tisdag 24 maj 2011

08. A moment

2001. Hultsfredsfestivalen, min första. Alla fina, fina människor. Jag var på väg att måla mig själv i andra färger och fick den inspiration jag behövde. En känsla av att ha hittat hem.

måndag 23 maj 2011

07. My best friend


 Min bästa vän heter Maja. Vi har varit bästa vänner i tio år i mars vilket borde ha firats men vi båda glömde bort det. Detta kan tyckas lite märkligt då vi båda ofta försöker hitta anledningar till att ställa till med kalas. Vår vänskap började alltså för ganska exakt tio år sedan och det var mycket tack vare The ark som var lite av en gemensam nämnare för oss. 2001, The Ark hade precis blivit stora med It takes a fool to remain sane och detta var på den tiden då det fortfarande främst var cd-skivor som gällde. Maja hade den fantastiska skivan i sin ägo och jag skulle åka på sportlovsresa till Sälen och behövde musik till bilresan. Maja spelade alltså av skivan på KASETTBAND (omg vad gammal jag känner mig nu!) och sen dess har vi varit bästa vänner. Ungefär så.

söndag 22 maj 2011

06. Your day

Vaknade 09.15. Segade hemma, åt frukost för att sedan åka och lämna ungen hos mamma. Jag och Jonas åkte vidare till båten. Jag klättrade upp i mastkranen för att få dit dirk och vindex. Det hela gick bra utan missöden som att jag ramlade ner för den jättelånga stegen. Efter det dammsög vi båten och åkte sedan för att handla växter till balkongen. Sen hämtade vi lilla igen som hade haft det jättebra hos mormor. Åkte hem, åt lite fil och müsli för att sedan gå ut och försöka söva lilla vilket inte gick så bra. Han var pigg som en mört och vi gick till konsum och handlade. Sen hem och byta om inför löprundan. Min kusin kom och vi sprang 5 km. Sen laga mat, äta mat för att sedan plantera växterna och städa på balkongen. Natta barn och nu sova själv.

lördag 21 maj 2011

Kryp!

Idag har det varit en heldag vid Mälaren! Först blev det paddling på dagen med Hanna. Sen kom Maja, Erik mfl och vi åt picknick och hade det allmänt härligt och fantastiskt. Lillas fot är lite bättre nu men han kan fortfarande inte gå men han har kommit på att han kan gå tillbaka ett steg i utvecklingen och krypa istället. 

Krypupptäcktsfärd med Erik


05. Your definition of love

Kärlek är pirr i magen men även att stå ut när det inte är det.

fredag 20 maj 2011

04. What you ate today

Ostsmörgås, yoghurt med müsli, sparrispaj med sallad, sandwichglass, några jordgubbar, langos, ben and jerry-glass.

torsdag 19 maj 2011

03. Your parents

Mina föräldrar träffades på en fest. Mammas bästa kompis och min pappa var jobbarkompisar. Detta var kanske 82 eller nåt. Enligt mamma var det kärlek vid första ögonkastet när dom först såg varandra på festen. Det blev dags för middag och en lite annorlunda bordsplacering. Alla kvinnor på festen fick ta en mutter ur en påse och alla män en skruv. Sedan skulle alla försöka hitta den skruv eller mutter som passade ihop med ens egen. Som i en film så passade mina föräldrars skruv och mutter ihop och dom spenderade kvällen vid samma bord. Sen var det någonting med några avklippta sladdar till mammas högtalare som gjorde att pappa fick komma hem till henne och fixa det hela. Det var dessutom han som klippt av dom om jag förstått det hela rätt, kanske var det ett trick. Min pappa som på den tiden bodde i sin ungkarlslya uppe på åsen med endast en gammal julblomma i fönstret skulle ganska snart därpå få golven bonade och kunde då inte bo i sin lägenhet på några dagar. Då han och mamma hade något på gång så frågade han om det var okej att han bodde hos henne dom dagarna vilket det var. Men han flyttade aldrig tillbaka hem igen.

onsdag 18 maj 2011

Fossingen

Idag hade jag en ledig dag och ingenting var inplanerat förutom att jag skulle spendera dagen med lilla. Det började med att vi båda sov till nio. Sen gick vi och matade änderna i dammen och planen var sen att uträtta lite saker i centrum och köpa jordgubbsplantor till balkongen. Det kom en förskoleklass till parken och peppen visste inga gränser. Lilla sprang runt lycklig över alla skojoga barn. Vi skulle strax bege oss från parken och men skulle bara åka rutchkana en sista gång. "Sammas" sa lilla = tillsammans. Åka tillsammans alltså, han och jag. Det gjorde vi. När vi kom ner gallskrek han. Panikskrek. Oklart vad som hänt men han går inte och trösta och när jag frågade om han hade ont pekade han på foten. Min teori är att han fått foten på något konstigt sett när vi åkte ner. Vi gick till bvc som låg i närheten och hon fixade in oss på röntgen så vi slapp åka till akuten. Vi fick inga besked idag men foten är inte svullen så det är nog inget brutet. Men oj vad ont han har! Lilla kan inte ens stå upp. Blev soffan hela dan och kvällen. Stackars liten, han blev så ynklig. Extra sorgligt när han ibland glömde bort att han inte kunde stå på foten och klättrade ner från soffan. Hoppas det är bättre i morgon.

02. Your first love

Jag hade precis börjat i fjärde klass i en ny skola med nya klasskamrater. Ganska snabbt kände jag något väldigt speciellt för den där finska killen med det fantastiskt fina namnet (tyckte jag då). J O N I. Åh han var så söt i sina mighty duckskläder och röda jacka med siffrorna "1985" på ryggen. Ja, för han spelade hockey. Oh my god, min första kärlek var en hockeykille! Och jag var inte ensam. I stort sett alla tjejer i klass 4:a var kära i Joni. Jag smög omkring i närheten av hans morfars hus på eftermiddagarna för jag visste inte var han bodde, men hans morfar med målerifirma bodde precis intill skolan, det visste jag. En vecka frågade i princip alla tjejer i klassen chans på Joni, det var lite som ett dominospel. Jag frågade också. Han svarade "jag vet inte" till alla. Dagarna gick och en fredag gick alla tjejer i klassen ihop för att kräva ett svar! Efter skolan var han tvungen att välja någon (för att säga nej till alla var inte ett alternativ?). Efter typ en timmes på skolgården med hela klassens tjejer i en halvcirkel runt honom kom äntligen hans uppgivna svar: "Jag tar väl Sofia då". Antagligen berodde detta på att jag var ny i klassen och kanske lite spännande av den anledningen, jag vet inte. Jag trodde jag skulle dö när jag hörde hans val. Var det sant? Valde han mig? Vad händer nu? Det som hände var: ingenting. Vi vågade inte ens prata med varandra. I efterhand tror jag han bara sa någon för att vi skulle gå hem. Slut på historien.    

tisdag 17 maj 2011

01. Introduce yourself



Hej hopp, Sofia heter jag då alltså. Jag fyllde nyss 26 år, närmare bestämt på påskafton. Jag hade sett fram emot att få alla mina presenter i jättestora påskägg vilket tyvärr inte blev verklighet. Jag bor med min sambo Jonas och vårt barn på ett å ett halvt år cirka i en trea i Stockholmsförort. Det är okej även om mycket av min tid går att fundera på olika boendealternativ. Landet mot stan. Lägenhet mot radhus. Landställe mot villa. Jag drömmer om att inte ha verkstad på köksbordet, båtlackering i badrummet och ett överfyllt förråd som inte går att gå in i. Och just det, en balkong som gick att sitta på för att den inte var belamrad och full av slipdamm vore också nice! Jaja. Jag har också ett jobb som jag älskar. Det är ett socionomjobb med unga tjejer. Helt fantastiskt! Fast egentligen är min högsta jobbdröm att jobba som konsumentrådgivare. Jag gillar konsumentmakt och är en såndär jobbig kund som all butikspersonal hatar. Jag går nämligen tillbaka med allt som inte håller den kvalité jag tycker det borde. Jag prenumererar också på grund av samma intresse på Råd och rön. Ja, jag är nog lite en tant på insidan men jag trivs med det. Jag håller hårt på bakverkshögtider, exempelvis kanelbullens dag som är kanske årets viktigaste dag. Jag kan inte somna om jag inte får lyssna på radioprogram i min ipod (en gång blev min ipod stulen, då hade jag sömnproblem i en vecka tills jag köpte en ny). Jag är lite smått beroende av bodypump som typ går ut på att träna med skivstång tillsammans med 30 andra pers i en svettig sal med samma koreografi och samma musik vecka efter vecka. Det kanske inte låter så lockande men det är grymt. En dag när jag inte ska ha fler barn tänker jag bli instruktör för innan dess känns det liksom inte som någon idé. Fast först måste jag också bli bättre på tricepsarmhävningar vilket är min sämsta övning.

Tangentlös

Jag är dålig på att blogga. En orsak är avsaknaden av tangenter på datorn. Cirka hälften av tangenterna är bortpillade av någon i familjen, jag nämner inga namn. Det gör det lite svårt att skriva, tar lång tid och känns ovärt. En annan orsak är att jag inte riktigt kommer igång. Därför ska jag nu, såsom typ alla andra, blogga varje dag i en månad enligt följande:

Day 01 – Introduce yourself
Day 02 – Your first love
Day 03 – Your parents
Day 04 – What you ate today
Day 05 – Your definition of love
Day 06 – Your day
Day 07 – Your best friend
Day 08 – A moment
Day 09 – Your beliefs
Day 10 – What you wore today
Day 11 – Your siblings
Day 12 – What’s in your bag
Day 13 – This week
Day 14 – What you wore today
Day 15 – Your dreams
Day 16 – Your first kiss
Day 17 – Your favorite memory
Day 18 – Your favorite birthday
Day 19 – Something you regret
Day 20 – This month
Day 21 – Another moment
Day 22 – Something that upsets you
Day 23 – Something that makes you feel better
Day 24 – Something that makes you cry
Day 25 – A first
Day 26 – Your fears
Day 27 – Your favorite place
Day 28 – Something that you miss
Day 29 – Your aspirations
Day 30 – One last moment 



Det hela kommer ju bygga på att jag bloggar på jobbet eller får låna Jonas jobbdator vilket inte är så poppis eftersom han verkar tro att den kommer explodera i samma stund som jag trycker på start.