tisdag 28 augusti 2012

Det blod som jag trodde var stilla det fick du att rinna

Promenerar hem från jobbet lyssnandes på dans med svåra steg, får lite tonårsångestflashback och känner mig lite vemodig över det faktum att han spelar på grönan ikväll och jag har gratis inträde men väljer ändå att inte gå dit.

Sommar i P1

Jag har som årlig tradition att lyssna på ALLA sommarpratare. Oavsett hur dåliga dom är. Är det någon som är helt outhärdlig så kan jag få stänga av efter en halvtimme. Det har jag bara gjort en gång denna sommar och det var med Thorsten Flinck. Inte för att han var så himla dålig egentligen men han pratade så jobbigt att jag kom på mig själv med att tänka på annat hela tiden. Generellt sätt har årets sommarprogram varit sådär. Sportpersonerna är som vanligt ASTRÅKIGA, hur intressant är det på en skala att någon går igenom hela sin sportkarriär utan några roliga finesser eller anekdoter. (Kan också bero på att jag avskyr all form av sport). Den enda som stack ut från den ligan var Lotta Schelin och det beror väl helt enkelt på att hon pratade om fotboll ur en feministisk synvinkel vilket är det enda som kan göra mig det minsta sportintresserad. Jag brukar försöka lista dom fem sommarpratarna varje år som jag tycker är bäst och rekommenderar en lyssning. I år blir det följande fem:

- Amanda Svensson för att hon pratar om kön. Och det är ju ett av mina stora intressen
- Soran Ismail för hans kloka och intressanta tankar om Sveriga och svenskhet
-
Märta Tikkanen för att hon är coolast
- Daniel Sjölin för att han pratade så bra om skolan och om varför han inte blev rasist
- Lotta Lundgren för att hon är så rolig, smart och för att hon fick mig att vilja laga mat 

måndag 27 augusti 2012

Inskolningsrapport

Det har gått så jävla bra! Första dagen fick jag släpa ut honom därifrån efter dagens slut, ni vet sånt där treårssläpande när ungen plötsligt blir jättetung, får jättelånga armar och ben som är precis överallt och röstresurser man inte trodde var möjligt för en treåing att inneha. Dag två ville han helst vara där själv men han fick dras med pappan i ytterligare två dagar innan det var dags för vinkning på fredagen. Hejdå pappa hann han knappt ens säga för det var så kul att vara tillbaka på förskolan. Och det känns så himla bra! Det känns äntligen bra när han är på förskolan istället för bara ett nödvändigt ont som innan. Och det bästa av allt, han somnar före 21 på kvällen, hurra!

Frillan

Äntligen, jag har lidigt hela sommaren, nu är håret kort igen! "Precis som du började få en fin frisyr" muttrade Jonas buttert i morse när jag sa att jag skulle till frisören idag.

Jakten fortsätter



Var och varannan söndag spenderas mestadels i bilen jagandes efter ett sommarställe. Vi lär oss mycket på att titta, exempelvis vad vi vill ha och vad vi inte vill ha. Exempelvis hav. Det är ju bra grej alltså. Den där lite småsalta doften som Östersjön ger ifrån sig. Ahhh. I går var vi för andra gången på Väddö och tittade men något vi inte vill ha är köer så när det tog över två timmar att åka tillbaka så har vi nu gett upp allt som ligger norr om Stockholm. Sidär, snart har vi ringat in ett område, hela södra och västra området kring Stockholm ;-)

fredag 24 augusti 2012

Livskvalitet


Att kunna gå och ta ett eftermiddagsdopp efter hämtning på förskolan är en bra grej alltså.

torsdag 23 augusti 2012

Separationsångest

Om ganska precis en vecka slutar jag på mitt jobb. Inte för att jag vill och inte för att dom vill men mitt vikariat går ut och hon som varit föräldraledig kommer tillbaka. Företaget går inte så bra och jag kan inte vara kvar. Separationsångest. Både med företaget men mest med min bästa fina kontakttjej. Jag vill bli helt oproffesionell och hålla kontakten privat men ska försöka att låta bli. Fan att jag ska jobba med människor alltså, varför jobbar jag inte med datorer eller nåt, det blir inte lika sorgliga avsked då. Fast inte lika kul, fint och underbart heller. Ahh.

onsdag 22 augusti 2012

Att förenkla saker för en treåring

- Mamma, vad är det som låter?
- Det är kyrkans klocka, den spelar för att dom vill att människor ska komma dit och sjunga sånger.

Gymmet

Första gympasset efter fem veckors uppehåll! Herregud! Och mina händer, helt ovana vid att hålla i metall, bortsett från när jag hjälpte Majas pappa att bära byggställning första semesterveckan. Jag hade som vanligt glömt bort hur bra jag mår av att träna, som alltid vid ett längre uppehåll, varför blir det alltid så? Nu är jag på topp i alla fall, nöjd över att jag lyckades ignorera oviljan klockan 06 i morse. Men aj mina händer!

tisdag 21 augusti 2012

Koftjäveln


Sådär! Här är koftan jag kämpat med hela semestern. Lite platt på bilden eftersom den har legat i press hela natten. Nu känns det skönt ska ni veta. Ikväll ska jag sova!








































Stickmönstret är från en klassisk pippikofta och inspiration till ränder och färger fick jag från koftan jag spanade in i november.

Äntligen

De senaste fyra nätterna har jag sovit max sex timmar per natt på grund av koftan. Nu är koftjäveln äntligen klar och ligger i press i soffan över natten så i morgon kommer bild. Puh! Jag som hade tänkt vara pigg och fräsch i morgon då lilla ska skolas in på ny förskola. Ska bli så sjukt spännande! Det är ett föräldrar operativsystem med bara en avdelning och mycket personal. På hans förra förskola som vi inte alls var nöjda med hade han efter ett halvår haft sex olika pedagoger, inte på grund av att folk slutade utan på grund av omorganisering stup i ett. Vi hoppas på nya stabilare tider med nya!

söndag 19 augusti 2012

Nästan

Okej, jag hade helt glömt hur jobbigt det är att fästa alla trådar, det blir ingen kofta innan 00 :-(

Allting stort och starkt är byggt av smulor

Jag och Jonas fick denna fina pärlplatta gjord av Maja i bröllopspresent. Den innehåller ett citat från en av mina favoritlåtar. Den passar himla bra ovanför telefonhyllan jag köpt på tradera.

Idag hatade alla oss

Idag på perrongen i t-centralen la sig lilla ner och sprattlade och skrek som en stucken gris. Helt omöjlig att avleda och lugna. Anledning? Han ville åka upp för rulltrappan igen.

Björkvik



























Igår åkte vi till min bästa badplats i Stockholmsområdet - Björkvik! Det ligger på Ingarö och vi åkte jämt dit när jag var liten och varje gång när jag kommer dit känner jag mig så glad. Maja följde med och det var tur då resten av min familj består av badkrukor.

lördag 18 augusti 2012

En ny tid har börjat

Bloggappen funkar ÄNTLIGEN! Nu börjar en ny tid med bloggande från mobilen. Jag firar med en sockervaddsbild från grönan!

Loppisfynd

Det bästa med sommaren är ju alla bakluckeloppisar! Jag kommer hem med en full kasse varje gång. Men lite besviken på utbudet av barnkläder storlek 98/104, tydligen finns det inte mycket kvar till eftervärlden vid den intensiva åldern. Men dom här stört snygga stövlarna att växa i fyndade jag för en tjuga i alla fall!


fredag 17 augusti 2012

Skogen

Skogen är mitt och lillas bästa. Där spenderades sommarens sista semesterdag.


Vintage vinteroverall

Min smarta ordlista i mobilen korrigerar "vintage" till "vinteroverall". Känner mig avslöjad.

torsdag 16 augusti 2012

Semesterprojekt

Jag hade tre projekt inför den fem veckor långa semestern. Egentligen ganska dumt att dra på sig måsten under semestern men det var tre roliga saker. Det första var att läsa fem böcker på rekommendation från Maja. Fem böcker, en i veckan, helt rimligt. TRODDE JAG! Jag har snart läst ut den första. Mitt andra projekt var att köket banne mig skulle vara helt klart. Det gick sådär. Vi har i alla fall kaklat nu men än återstår slipning, spackling och målning. Kanske en regnig septemberdag att vi fixar det sista, nu vill vi bara vara ute. Det tredje var det jag var mest pepp på. Att sticka en svinsnygg kofta till lilla. Det är det projektet det gått bäst för, bara en och en halv arm kvar. Så nu är det tidspress för senast på söndag 00.00 ska bild på det färdigställda objektet publiceras i bloggen.

GRÅ

Appropå hår har jag denna sommar upptäckt mina första gråa hårstrån, tjugosju år gammal.


onsdag 15 augusti 2012

Barntapet i vardagsrummet

Vi funderade länge på en fondtapet till vardagsrummet. Tillslut blev det tapeten som vi tänkt ha i barnrummet men den skulle inte komma till sin rätt där med alla grejer överallt. Och vi gillar den ju verkligen så varför inte?






















Tapeten är från Duro.

Saker man kan göra på semestern:

mata får med nedfallna äpplen. Och kanske få en och annan fårpuss.


Mitt försiktiga barn

Mitt värsta är "killar är killar"-resonemang om barn. Föräldrar som ursäktar sina söners gåpåiga och roffiga beteende med att dom är just killar (och där med omöjliga att påverka?). Vi har en försiktig kille som ser andra barn, vilket är mer än vad alla dessa grabbar jag träffat på senaste tiden verkar göra. En medfödd personlighet kan såklart spela in men alla vet ju att jag är ett fan av den mer sociala falangen och tar därför åt mig större delen av äran tillsammans med Jonas till att vår son är en så fin person. Fast igår slog jag knut på mig själv när jag såg honom leka i bollhavet på kryssningbåten och han väntade så länge i rutschkanan på att det skulle bli hans tur men dom grabbiga grabbarna bara trängde sig, kastade sig ut framför andra barn (och PÅ andra barn) och det blev liksom aldrig hans tur och då tänkte jag att hade lilla varit en tjej hade jag troligtvis peppat henne att bli lite tuffare men nu vet jag inte hur jag ska agera. Simla jobbigt att vara en medveten förälder.