lördag 30 juni 2012

Bröllopsdagen

Vi väntar på vår tur i stadshuset och närmsta familjen sluter upp för att vara med på ceremonin.   

Ceremonin
Såpbubblor!
Min lilla sjökapten efter båtturen
På bryggan
Alla gäster
Hej!
Det blev sol tillslut!
Sen blev det dimma
Dans vid vattnet på natten

Gästerna




































Min kusins sambo aka bröllopsfotografen tog porträttbilder på alla gäster. Väldigt kul att ha!

torsdag 28 juni 2012

Långbord

Såhär fint blev det efter dekoration i partytältet vi hade på bröllopet. Jag stod för vimplarna och den snygga servettvikningen, min mor floristen stod för alla snygga blommor.





onsdag 27 juni 2012

Puss























Jag har 614 bilder att sortera, lär ta ett tag men här kommer en första bröllopsbild i alla fall!

Aldrig ska vi sluta bära























Kanske de mest välinvesterade pengarna någonsin.

tisdag 26 juni 2012

Spontaniteten

Igår vid halv sex ringde min kusin. "Kan vi komma över med bröllopsbilderna ikväll?" "Ja, kom på en gång så får ni middag, jag har lasagne i ugnen" En halvtimme senare satt dom vi vårt köksbord på spontanmiddag. Vid halv åtta ringer en vän, han säger att han vet att det är lite sent påkommet men kan han komma över en stund? "Ja, kom så får du våfflor!". En halvtimme senare var han också här och åt våfflor med oss. Jag älskar att alla jag tycker om bor så nära, att det går att vara spontan, att det går att ta sig till varandra så lätt. Bästa! Och juste, bröllopsbilderna! Snart ska jag lägga upp men cd-läsaren funkar inte så jag måste invänta makens jobbdator.

söndag 24 juni 2012

Vi kokar lite te och tar det lite lugnt, att göra något annat känns så slösaktigt och dumt

Just hemkomna från Majas landställe. Det var fint. Ungefär såhär:




































Bildkollage: 1. Olle serverar rosé 2. Blåsorkester på midsommarafton 3. Ponnyridning 4. Sommarfin i sjömansdräkten 5. Svartvit flugsnappare 6. Årets första dopp, ovanligt sent men kompenserades med att det togs i havet 7. Älg! 8. Jag hade folkdräkt 9. Mer

torsdag 21 juni 2012

Hårigt


I tvättstugan...
 

Kakfat

Passa på och vara med och tävla om sjukt snygga kakfat från pastill.nu. Jag ska!

Micromat

Vi har ju levt utan kök ett tag nu och därmed utan möjlighet att kunna laga mat. Såklart har det varit jobbigt och enformigt (det vegetariska utbudet av färdigmat är ganska begränsat fortfarande, tyvärr) men samtidigt nyttigt på ett sätt. Det slog mig att vi aldrig har gjort micromat, det här med att vi inte har haft en micro tills för två veckor sedan är ju såklart bidragande, men det handlar också om mitt duktighetskomplex. Jag tycker att det är viktigt med bra, nyttig och lagad mat, både till mig själv men inte minst till mitt barn. Jag tror att det har varit bra för mig att se hur lilla har ätit micromat och hämtmat i snart tre veckor UTAN ATT DÖ. Ja, nästan som att jag trodde att något skulle hända, att han skulle få skörbjugg eller vad vet jag. Men han mår prima och jag har blivit lite mer avslappnad när det kommer till mat. Kanske kommer det även i framtiden bli micromat någon gång då och då (observera ordet kanske). Här följer en recension av det vegetariska utbudet av micromat:


Ost- och broccolisoppa. En av mina favoriter, den är riktigt god men det är inte mycket mat, jag måste alltid komplettera för att bli mätt. Den får 3/5 morötter av mig. Hade den varit mer mättande hade den fått en 4a.




Falafel Marrakech, även den förvånansvärt god! Lilla var väl inte jätteförtjust men jag gillar såsen och hela upplägget. Den får 4/5 morötter av mig.
Mozarellapizza. Bortsett från att jag är någon slags nyttighetstönt och inte riktigt kan njuta av en pizza till middag är det här lätt den godaste micropizzan på marknaden. Hade kunnat vara lite mer grönsaker på kanske. Den får 3/5 morötter. 


Penne con Mozzarella. Detta är MIN MANS (hoho) favorit. Själv tycker jag att det är alldeles för mycket pasta och för lite proteinkälla. Ja, proteinet saknas nästan helt, kanske lite i osten och spenaten men det är då det lilla. Annars helt okej smak. 2/5 morötter.


Quornlasagne. Är det här ett skämt eller? Jag har aldrig ätit något så menlöst i hela mitt liv, den smakar INGENTING. Man hade ju hoppats på att quorn själva åtminstone hade koll på att quorn inte smakar något i sig utan behöver kryddas, men icke. 1/5 morötter.


onsdag 20 juni 2012

En kopp te

Köpte en hårdekoration till bröllopet på Lindex. Det var ett experiment då den var alldeles för kritvit. Jag kokade en kopp svart te och sen lät jag den dra i det i tio min typ. Sen torka. Och tardaaaa, den passade perfekt till min bröllopsklänning i färg.





tisdag 19 juni 2012

Bänkskiva och diskho

Woho, nu är virrvarrbänkskivan på plats, diskhon är under limning och hällen är inkopplad! Imorgon kommer ugn och diskmaskin på plats och vattnet kan kopplas in. Underbart att slippa diska i handfatet och leva på micromat!



Trött

Idag däckade lilla på bussen på väg hem från förskolan. Jag bar honom hem och la honom på mattan i hans rum. Trött, med sand i ansiktet och målarfärg i håret. Till middag åt han sex små potatisar, två sojakorvar, paprika, matlagningsyoghurt, två glas mjölk och en tunnbrödsmörgås. Antar att det varit en tuff dag idag.


 

måndag 18 juni 2012

Snigelkärlek

Det här måste ju vara det finaste paketet i världshistorien, dekoration virkad av Yosabeth. Dör snyggdöden.


söndag 17 juni 2012

Jag vill också ha en fruga

Lite sur är jag över att Jonas kan säga "frugan" som är jättekul. Själv kan jag bara säga "min man" eller "maken" och det är inte lika kul. Men tusen gånger bättre än "sambon" och "pojkvännen" jag fått dras med i många år nu.

Så var jag fru då






































Nu står brudbuketten på köksbordet och jag är en fru. Alla frågar hur det känns och jag vet inte vad jag ska svara. Bra? Ja, det känns bra men det känns inget speciellt. En fin ring har jag, det känns ju kul men lite ovant. Tur att jag och Jonas är lika oromantiska. Det var såklart väldigt kul att ha en stor fest och det blev väldigt lyckat. God mat, lagom balans mellan uppstyrt och avslappnat, finaste talen i världshistorien, dans på bryggan till gamla schlagerhits, glada gäster, vad mer kan man önska av en bröllopsfest? Nu väntar jag mest på att få gå och lägga mig. Galet trött kan man bli av att gifta sig.

torsdag 14 juni 2012

Spots

Vårt kök kommer bli i klassisk femtiotalsstil men funktionellt. Exempelvis den här finurliga skivan som ska monteras på undersidan av högskåpen. Det blir infällda spots utan att behöva fälla in i skåpen. Så smarta vi är!


Såhär ser skivan ut på baksidan. Snyggt att få undan alla sladdar. Och skönt att vi har en grym snickare som gör det åt oss.

onsdag 13 juni 2012

Dekoration

Jag har pysslar tårtdekoration att ha högst upp i bröllopstårtan istället för ett traditionellt brudpar. Tardaaaa, fåglarna igen!



Sen har jag pysslat 43 ringar att ha runt festhäftet, där dök fågeln upp igen!


Brudbukett?

Idag frågade en kollega mig om jag ska ha brudbukett på lördag? OJ! Jag har heeelt glömt bort det. Jag hade ju tänkt att ha en men det slutade jag tänka på typ i mars. I panik till lokala blomsterbutiken efter jobbet och fråga om det var för sent för en beställning till lördag. Det var det troligtvis inte så jag la in en beställning och får veta imorgon om det går att beställa. Jag hann inte tänka klart kring vad jag ville ha vilket kanske var lika bra, slipper jag lägga energi på det liksom, hehe.

tisdag 12 juni 2012

Två år och nio månader

Den här åldern. Så himla kul och så satans jobbig. Ena sekunden, "Mamma, är du sjuk? Kom, du kan få sova på min arm", nästa sekund får jag en smäll över hela ansiktet för att lilla inte fick leka med alvedonpaketet.  

söndag 10 juni 2012

Köksstatus söndag

Nu har det platsbyggda köket från Bollnäs anlänt. Det är så jävla fint, jag älskar trä!



fredag 8 juni 2012

Gästbok


Fick en gratis fotobok genom ica. Det blev en liten gästbok till bröllopet med bilder på oss på ena sidan och plats att skriva på andra sidan. Helt okej för att vara gratis.

onsdag 6 juni 2012

Host

Det jag hatar mest med att vara sjuk är att inte kunna träna. Jag liksom känner hur musklerna förtvinar (även fast även jag fattar att det inte sker på en vecka) Denna gång kan jag dock trösta mig med att mina magmuskler i alla fall är starkare än innan sjukan. Mvh hostiga fröken.

80 meter vimplar

Vi har lyckats tajma köksrenovering, bröllopsstress och influensa här hemma. Bravo! Nu är jag nästintill friskförklarad i alla fall, inte mer än rätt med tanke på att jag var först in i skiten också. Efter att inte ha gjort någonting alls på flera dagar har jag nu massor av energi. Exempelvis har jag sytt klart alla vimplar till bröllopet. På gavlarna till partytältet ska jag piffa till det lite extra med fåglar i mitten, samma som på inbjudningskorten. Det är lite som om vi har en egen bröllopslogga, precis som kronprinsessan och prins daniel. Heheh :-/


tisdag 5 juni 2012

Köksstatus

Köksstatus: nederdel riven, golvet fixat, elen ok, persiljan i skåpet lever (knappt).

måndag 4 juni 2012

21 grader

Sisådär en tolv dagar  före bröllopet säger väderprognosen 21 grader och sol. Låter ju som en dröm, framförallt med tanke på senaste helgens mardrömsväder. Synd att väderprognospersonerna brukar träffa rätt typ 5% av fallen, särskilt såhär tolv dagar innan.