söndag 30 juni 2013

Kapitelbok

Lilla är så stor nu att han gillar att läsa kapitelböcker. Trodde ärligt talat att han skulle vara för liten men han verkar gilla massor. Ett kapitel varje kväll, det blir en Karlsson på taket-sommar det här eftersom jag köpt dessa för en tia styck.

Kris i livet

Lilla har någon slags kris. Jag vet inte om det handlar om att han ska få syskon, att jag och Jonas har varit bortresta i omgångar, att han har sommarlov och inte lika mycket rutiner eller om det är en utvecklingsfas. Eller alltihop. Han är så ängslig hela tiden. Han är orolig för att det ska börja brinna, att huset ska rasa ihop, att träden ska välta i skogen (sist vi var i skogen bröt han tillslut ihop och bara grät och sa att han ville åka hem), att åskan ska slå ner och så vidare. Jag känner mig helt matt av att bemöta all oro och man kan ju inte heller lova att det aldrig någonsin kommer att välta ett träd i skogen för det vore ju att ljuga. Sen är det som att hans vilja har blivit tio gånger starkare senaste veckorna. Jag är inte van, vi bråkar nästan aldrig i vanliga fall. Vi får se vad som kommer ut på andra sidan, vilka nya färdigheter han har fått osv. Mvh försöker tänka positivt.

lördag 29 juni 2013

Pappan

Nu är pappan hemma igen! Vi har inte setts på nästan två veckor. Senaste gången det hände var 2005. Ett bra sätt att börja semestern på! Nu ska vi ju umgås konstant i fyra veckor så bra att vi fått sakna varandra lite.

Kaoshörnan

Vi satte igen en dörr mellan köket och sovrummet direkt när vi flyttade in. Som gjort för att samla skräp. Men nu har jag styrt upp! Snickrat till hyllor som jag tvingade Jonas att måla och fixat tvätt-"korg" (hejdå ikeapåse med tvätt) och lådor. Nu finns det plats för underkläder i lådorna, pyssellådorna, strykbrädan, extrastolarna, viktiga papper osv. Mycket nöjd!

Före:



























Efter:






 


fredag 28 juni 2013

Nyköping

Jonas är i Spanien tills imorgon kväll och jag och lilla har haft en vecka för oss själva. Vi tog en sväng och hälsade på Majas mamma på landet. Älskar min nya frihet sen jag kom över min körabilångest i höstas. Jag till och med gillar att köra bil nu, för det mesta. Jag hade en kris för två veckor sedan när vi köpt ny bil med automat och jag som aldrig kört automat tyckte det var svinläskigt även om jag nu mest tycker att det är skönt. Hehe, det där med att trycka in kopplingen på en automat = trycka in bromsen gjorde att lilla inte tyckte att jag kunde köra bil. Han tjoade glatt "Mamma kan köra bil nu!" till pappa i telefon när vi var i Nyköping. Ja, det kan jag!

Så blev det gråa byxor

Så himla ledsen. Jag har märkt hur lilla från att ha haft rosa som det självklara valet sen han lärde sig att peka har börjat att välja bort färgen. Idag när vi skulle åka till Junibacken och jag tagit fram ett par av hans rosa byxor sa han att han inte ville ha dom rosa byxorna. När jag frågade varför svarade han: "Jag älskar rosa men jag vill inte att någon ska se det." När jag pressade honom lite på varför berättade han att två av hans jämnåriga kompisar på förskolan har retat honom för hans rosa kläder. Så himla sorgligt.

onsdag 26 juni 2013

"Tur att vi åker i juni när det inte är så varmt"

Hemma från en vecka i Grekland med mamma och syster. Sammanfattningsvis kan man säga att jag har haft det bra, men varmt. 37 grader i skuggan är varmt. Det enda jag har gjort är typ att ligga under ett parasoll, badat och ätit väldigt mycket god mat. Värre start på semestern kan man ju ha.

lördag 15 juni 2013

Det gäller att göra en bra överlämning

Eftersom jag ska vara ledig från mitt jobb en längre tid har jag varit lite bekymrad över vem av mina sopiga (höhö) kollegor som ska ta över ansvaret för sopsorteringen på arbetsplatsen. Så jag gjorde ett quiz i sopsortering och den med högst resultat fick överta ansvaret. Älskar att ingen egentligen ville vara men att alla vinnarskallar kämpade som om det var OS och tog det hela på största allvar.

Äntligen!

Går över västerbron, lyssnar på little marbles, njuter av att min ledighet började för en timme sedan och är på väg till boule och middag med fina kollegorna. <3 livet!

torsdag 13 juni 2013

Sommarbarn

Åh landet! Åh sommar! Åh min lilla unge! <3 Lilla sliter av sig nattlinnet på morgonen och springer naken ut på tomten och ropar: "Idag är jag ett sommarbarn!". Och han hade den helt logiska förklaringen till att vi plockade bort fem fästingar på honom förra helgen: "Det är nog för att jag springer runt naken med bara sandaler." Ja, klok unge. Årets första dopp togs på självaste nationaldagen, lyckligare unge får man leta efter.


Mellanmål i solen

Något nytt


Jag har än så länge inte köpt något nytt till kotten förutom dom här underbara tofflorna med GULD. Jag kunde inte låta bli, dom är ekologiska och dessutom var dom på rea. Något nytt ska hen väl ha.

onsdag 12 juni 2013

Boa?

Många gravida "boar" men jag har istället blivit väldigt ordningsam. Exempelvis har jag börjat sortera besticken redan i diskmaskinen.

onsdag 5 juni 2013

söndag 2 juni 2013

Hejdå landet

Känns ju helt okej att åka från landet en söndagskväll med vetskapen om att vi kommer tillbaka redan på torsdag. Nu ska vi posta vattenprovet vi tagit och så kan jag och lilla förhoppningsvis sluta dricka köpevatten framöver.

Rädisa

Jag tänkte göra en barnvagnsmobil till kotten och här är en första rädisa. Jag virkade på fri hand och det gick ju rätt bra. Ska justera lite till nästa gång.

lördag 1 juni 2013

Ask

Världens enklaste pyssel för att få till en snygg presentask. Ask med klämmor från granit + papper från TGR + lim!

Promenad

Alla har vi olika sätt att transportera oss.

Bebis bebis bebis

Himla mycket prat om bebisar nu för lillas del. Och mycket rollekar, jag är mycket road av rollekens nya plats i hans liv. Så kul att lyssna på honom när han exempelvis ska borsta tänderna på en "bebis" som inte vill. Man kan säga att mina och Jonas ord återkommer. För nu är alla gosedjur bebisar som ska tas om hand. Exakt så jag själv reagerade när jag skulle få syskon i hans ålder. På bilden skådas alla bebisar nattade och klara (och det var bara råttan som trilskades lite med tandborstningen)