tisdag 28 februari 2012

Balans

Ledord för 2012 är ju det lite töntiga hälsa och balans. OCH DET GÅR SÅ JÄVLA BRA! Jag är något så oförskämt som extremt nöjd med mitt liv. Det är perfekt. Jag skulle kunna stanna tiden nu. Jag kommer att tänka tillbaka på våren 2012 som en lycklig tid. Livspusslet fungerar och jag är glad, pigg och känner mig nöjd. Det låter kanske töntigt men en viktig faktor i det hela är att jag löst träningen. Jag mår bra av att träna men jag blir stressad/grinig/besviken när det är så svårt att få till. Kvällar är luriga, händer oftast saker som gör att det ställs in. Lösning: 06.45 på gymmet, tre mornar i veckan. Jobbigt att gå upp 05.30 men VÄRT när man glider in på jobbet tränad och klar och det finns liksom inget som kan sätta käppar i hjulet (förutom förkylningar dårå). Mitt bästa tips till alla som vill få till träning: undvik käppar i hjulet. Bra tips från coachen.

tisdag 21 februari 2012

Jourledigt

Lilla och farmor
Var sjunde vecka har jag jour vilket kompenseras med en ledig måndag veckan efter. Igår var det min lediga måndag och den spenderades med lilla och hans farmor och farfar i skogen. Lilla har en koja där under en gran som vi fikade i.

tisdag 14 februari 2012

Alla hjärtans

Gulligt kort som jag hittade på designtorget fick jonas i morse!


måndag 13 februari 2012

:-)

Vi har förskoleplats från och med augusti!!!! :-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-):-) :-) :-)

fredag 10 februari 2012

Fågeltapet

Dags att välja tapet till fondvägg i vardagsrummet. Just nu är alla väggar i hela lägenheten bredspacklade och vitmålade, ett perfekt underlag för att tapetsera och det behövs verkligen lite färg. Man vill ju inte bara ha det "ljust och fräscht" å skitsamma att fondvägg är sååå 2008. Det är kul. Jag älskar ju fåglar och har hittat en jag gillar från Decor Maison. Men vilken färg är finast?





onsdag 8 februari 2012

Gardiner

Fint tyg från åhlens ska bli gardiner snarast!


Förskoleångest #748

Förskolesituationen är helt sinnesjuk. Efter att Jonas ringt stadsdelen och frågat hur det ser ut framöver, när dom tror att vi kan få en förskola i närheten där vi bor och fått beskedet "minimal chans att han får en plats under 2012" kände jag att jag dog lite. Det är ju ett år! Och alla vet ju att i januari finns ju inga platser. Hej augusti 2013! O r k a r  i n t e. Att ha 45 minuters resväg till förskolan är inte kul. Det är jobbigt att åka med en tvååring varje dag men det är inte bara resan utan den missade tiden också. Istället för att vara i parken och leka står vi och väntar på en försenad buss eller trängs på en tunnelbanan och lilla får en klassiskt utbrott för att han inte fick trycka på dörröppningsknappen innan vi gick in och jag känner hur svetten börjar rinna, hur jag har för mycket kläder på mig och hur alla på tunnelbanan hatar mig och lilla och det gör mig ännu mer stressad och svettig. Men det finns ett litet hopp. Ett föräldrakooperativ som bara ligger 15 minuter bort och som dessutom går att promenera till på fina gångvägar bland träd och vatten. Och som verkar skitbra. På måndag får vi besked om lilla får plats där till hösten eller inte. En helg av väntan. Det känns lite som en idolaudition. Vi har försökt charma in oss. Gjort vårt bästa. Tagit på oss våra finaste kläder (not!). Och nu väntar vi på juryns (styrelsens) dom. "Grattis, ni har en plats" eller "Ni har helt fel stil, hur trodde ni att ni hade en chans?". På måndag alltså. Dör förhoppningsorosnervösdöden. HOPPAS!