måndag 28 januari 2013

3 dygn


Satan vad jag har saknat lilla, vi har inte setts på tre dygn. Jag har jobbat och han har varit med Jonas på landet hela helgen. Jag fattar att dom flesta gillar sina ungar men min unge alltså, han är ju bara bäst. <3

15 grader

Som om det inte varit nog illa med att vi som mest kommit upp i en inomhustemperatur på 17 grader så stänge dom idag av värmen hela dagen. Hej 15 grader! Tur att det är +2 ute och inte -15 som förra veckan, då hade det väl varit hej 10 grader. Nu har vi bäddat ner oss i soffan med varm choklad i väntan på att värmen ska komma igång igen.

torsdag 24 januari 2013

Steget före

I princip det enda vi köpt nytt till lilla har varit några ytterplagg och skor, resten är loppis. Overaller har varit svårt att hitta på loppis i större storlekar och i bra skick (inte så konstigt kan man tänka när man ser sin treåring hasa sig ner på rumpan i sandad backe). Även om vi köpt en del begagnade skor har det känts bra med nya då även dom slits mycket + minska risken att ärva andras gångfel.Men det gäller att ligga steget före! Förra vintern köpte jag ett par vikingvinterkängor till lilla för halva priset. Mätte hans fot och kollade i tabeller hur mycket en barnfot brukar växa i olika åldrar och la till vinterskosmarginalen på 2 cm. Dom var helt perfekta nu i vinter. Så nu har jag beställt vinterskor till NÄSTA höst. Och även ett par finfina ekologiska vårskor på rea.  Båda till halva priset, så himla nöjd. Tips!

Junibacken

Att åka till Junibacken en torsdag eftermiddag var ett smart drag. Stundvis var vi helt ensamma, har aldrig varit med om något liknande innan. Lilla är mycket nöjd med dagen!

tisdag 22 januari 2013

Rådjuret

Vad ska ett stackars rådjur göra när termometern visar -11, solen är på väg ner och livet känns allmänt bittert och kallt? Krafsa upö en liten grop nedanför mitt köksfönster och lägga sig för att sova och hoppas att det snart är vår?

måndag 21 januari 2013

Luftvärmepump



Hejdå skyhög elräkning! Hej miljövänligare boende!

Alternativa lovikka

Jag har skickat ett par lovikkavantar som jag inte visste hur jag skulle dekorera. Efter lite testande blev det små stygn i olika färger.

söndag 20 januari 2013

Tapetsering på g!


Första våden uppe!

Arbetsläger


Kommer man hit och hälsar på får man räkna med att sättas i arbete.

Fönster fail


Jahapp, i morse hade färgen spruckit och det är bara att skrapa bort allt. Troligtvis blev det för kallt, rutan släpper ju igenom mycket kyla. Jonas har varit deppig hela förmiddagen och jag har varit däckad i sängen och kollat på dexter. Jag är svinförkyld plötsligt. Sen hittade Jonas en varmluftpistol under skohyllan i hallen och det blev genast mycket bättre stämning i stugan. Nu ska vi snart äta jordärtskockssoppa med pannkakor tillsammans med svägerskan och hennes karl som är på besök idag.

Raggsockor

Jag har skickat raggsockor här på landet! Det är ett ekologiskt ullgarn jag köpte för att sticka en kofta till mig själv men jag tröttnade halvvägs (en vuxenkofta är verkligen JÄTTEstor) så många sockor kommer det bli nu då.

lördag 19 januari 2013

Fönster


Vi fattar ju också att det är fel årstid att måla fönster men vi vill ju inte måla efter att vi tapetserat och vi ska ju tapetsera i morgon! Planen är att måla med fönstret stängt (det är -11 ute ju!) och sen skära upp springorna med ett rakblad så dom går att öppna. Vi får se om vi lyckas!

Psalm i januari

Idag har det varit så vackert att jag fick ont i hjärtat. Älskade Adelsö och älskade vinter, ni är så fina tillsammans. Fick dessutom besök av bästa kusinen med familj.

fredag 18 januari 2013

Furu


Så är det gulnade furutaket på väg att bli vitt. Men det är snyggt med olja så man fortfarande ser att det är trä.

Jaså det är vad den rackaren vill

Hur jävla svårt kan det vara att göra en eld? Efter några misslyckade försök, svordomar och en unge som snyftar "Kaaan vi inte ringa pappa så kan han säga hur man gör?" bestämde jag mig för att googla. Tack internet i telefonen! Tricket är att låta vedträna ligga ner.Tog två minuter så hade jag en stabil eld.

En vän med en bil

I september när jag var ledig aka arbetslös hade jag som projekt att köra bil. Jag har ju körkort sen fem år tillbaka men kör nästan aldrig och har byggt upp en rädsla för att köra bil. Jag KUNDE ju ta bilen om jag var tvungen men det blev för jobbigt eftersom jag fick ont i magen, hög puls osv. Om jag exempelvis tog bilen till mataffären för att storhandla var det enda jag tänkte på hela tiden att jag snart måste köra bil igen tillbaka hem. Och om jag och Jonas var på middag någonstans och vi hade åkt bil dit och jag skulle köra hem så Jonas kunde ta en öl så kunde jag inte njuta av middagen för jag bara tänkte på hemresan. Helt stört. Jag brukar ju tjata på andra när det gäller andra saker som är jobbiga att det enda som gäller är att utsätta sig. Men det gäller ju inte mig, inte mitt problem, det är ju något helt annat ju. Men så gjorde jag det ändå. Jag led. Men nu har det tamefan släppt. Trodde jag aldrig. Jag är inte alls nervös längre och jag kan ta bilen helt lätt och ledigt. Det är faktiskt en frihetskänsla. Andra fredagen i rad åker jag med lilla till landstället eftersom jag är ledig och så tar Jonas bussen efter jobbet. Så jävla stolt över mig själv.

torsdag 17 januari 2013

String pocket

Okej, den här färgen önskar jag mig till köket på landet, tack!

Gåsjäveln

Min kontaktungdom på jobbet lyckades tjata till sig en gås när vi handlade igår. Jag visste att jag skulle få skit för det (dyrt + att när han sist köpte gås sket i alltihop och personalen fick laga). Men jag gjorde en deal med honom och han LOVADE att börja laga vid 15. Jag slutade efter frukost och jag har tänkt på den där gåsjäveln hela dan. Känt mig dum och dålig på mitt jobb. Kände på mig att han inte skulle fullfölja det hela. Och så får jag ett mms från chefen under eftermiddagen på min ungdom fixandes med gåsen. Jag har aldrig blivit så glad över att se en gås!

tisdag 15 januari 2013

Den onda badankan

Den här boken borde verkligen alla läsa. Åtminstone alla som har barn/jobbar med barn/kanske någon gång i framtiden kommer få barn/träffar ett barn ibland.

Vabvåffla



Vem behöver inte en vabvåffla ibland? Eller tre! Lilla vaknade igår med skyhög feber och lämnade inte sängen mer än för att bli buren till toaletten. Och idag vaknar han feberfri och hur pigg som helst. Det är återkommande när det gäller honom, han får jättehög feber i en dag och sen är den som bortblåst. Skönt!

Vägg



Jag som svurit att aldrig mer ta bort tapet efter senaste renoveringen av lägenheten. Men så här är vi igen då. Fast på landet. På väggen satt en gammal brun vävtapet från 60-talet som gjorde hela rummet mörkt. Att ta bort en vävtapet är inte okomplicerat eftersom den har en stabiliserande funktion av väggen. Alternativen var att antingen spackla och måla med oljefärg eller att ta bort den för att sedan sätta dit en ny armeringsduk. Jag tror inte att det är bra att hålla på med sådär starka färger så det blev armeringsduken till Jonas stora glädje (Jonas gillar inte att "slabba på färg"). I helgen ska vi färdigställa med den riktiga tapeten på åtminstone ytan där vår luftvärmepump ska installeras nästa vecka. Jag ska även fortsätta att vitolja furutaket och sen fortsätta ta bort vävtapet på nästa vägg. Fullt upp men jävligt kul och det blir jäkligt fint!

måndag 14 januari 2013

Trianglar

Hittade världens snyggaste tapet, helt otippat på Ellos. Nu startar övertalningskampanjen! Denna vill jag ha i köket på landet! Åtminstone på en ynka liten vägg.


tisdag 8 januari 2013

Båten

Jag trodde att lilla skulle bli besviken när han såg den moderna kyrkan men han blev jätteglad! En sjörövarskeppkyrka!

Kyrkan

Idag ska vi på begravning. Lilla ska med. Jag har försökt förklara vad en begravning är och när han hörde ordet "kyrkan" brast han ut i ett "KYRKAN?!?! jippiiiii". Denna mytomspunna byggnad han så ofta ser (vi ser en från vårt köksfönster) och så har han aldrig fått besöka någon. Såklart han är lycklig nu.

torsdag 3 januari 2013

Årsskifte

Läste vad jag skrev för ett år sedan om hur jag tänkte kring året 2012. Jag skrev bland annat: Jag tror 2012 blir ett händelserikt år. Ett bra år. Jag ska gifta mig. Jag kommer förhoppningsvis ha en färdigrenoverad lägenhet. Ett nytt jobb troligtvis. Antagligen en förskoleplats närmre där vi bor. Och muskler. Jo, jag är ju gift, lägenheten är klar (typ), jag fick ett nytt jobb, vi fick en förskoleplats på ett svinbra föräldrakooperativ och jag blev faktiskt stark (i alla fall var jag det innan jag slutade träna). Ändå kommer jag se tillbaka på 2012 som ett tungt år. Första halvåret var faktiskt riktigt bra men efter sommaren hände väldigt mycket skit. Det var många år sedan jag kände mig låg och trött på det sätt som jag gjort under den här hösten men då påminner jag mig om att jag senaste åren mått extremt bra också. Ledord för 2012 var hälsa och balans. Det lyckades rätt bra ändå. Jag prioriterade min hälsa mycket under året, både genom att ta mig tid att träna mycket och att lyssna på min kropp. Jag har blivit bättre på att vara i nuet och inte spela spel samtidigt som jag tittar på serier. Jag har försökt att hitta ett passande ledord för 2013 men jag kommer inte på något. Nästan allt det jag vill ska hända är saker som är svåra att påverka. Och jag vägrar faktiskt att välja glädje. Men jag har två nyårslöften i alla fall:
1. Jag och Maja ska kolla på alla säsonger av Buffy.
2. Jag ska fortsätta med mitt projekt en ny rätt i veckan under hela året.
Lagom löften liksom.

Året i bilder


Januari: Köksrenovering påbörjad i lägenheten
Februari: Vi pendlar fortfarande till förskola men stannar ofta och leker i parken innan vi tar tunnelbanan hem
Mars: Jag åker med mina föräldrar och syster och hälsar på släkt i Skövde. Det är fina vårdagar.
 

April: Valborgmässoafton och riktig sommarvärme på dagen. Vi hänger vid viken.
Maj: Hela maj är massvis med förberedelser inför bröllopet.
Juni: Bröllop!
Juli: Semester på Majas familjs landställe.
Augusti: Många dagsturer med segelbåten. Vi har nästan alltid barnvakt vilket är jätteskönt.

September: Vi har plötsligt en treåring!
Oktober: Köket är klart och det är världens finaste kök.


November: En jäkla skitmånad på många sätt. Tur att snön lyste upp lite.
December: Även om hösten varit tung skedde ändå den bästa händelsen under december, nämligen sommarstugeköp! Lilla har fotograferat oss.