torsdag 20 januari 2011

2011 års ledord

Jag blev inspirerade av Jonna i programmet Christer i p3 eftersom hon alltid har ett ledord inför varje nytt år. Skönt att ha något att hålla fast vid liksom. Eftersom det här är året jag börjar jobba på riktigt så tänkte jag ha något som fokuserar på arbetslivet. Men arbetslivets år, va? Nä låter ju som jag är någon slags karriärist och det är jag inte. Men sen kom jag på det!

2011: Socionomkoftans år.

Det innefattar både att jag kommer utveckla min socionomidentitet på mitt nya fantastiska jobb OCH att jag ska ha ett stort stickprojekt under året, nämligen att sticka mig en socionomkofta, troligtvis i någon socionomfärg, typ grön eller orange. Känns bra.

onsdag 19 januari 2011

Femrätters rödbeta

1. Rödbetssallad, 2. Rödbetssoppa, 3. Ungsrostade rödbetor med feta
4. Rödbetsråraka med chevreost och honung
5. Rödbetskaka

torsdag 13 januari 2011

Förebilder


Nu sitter mina feministiska förebilder på väggen ovanför skrivbordet. Bilderna kommer från ett spel som heter Kvinnorfrågor och jag tyckte att korten var så snygga att jag ville ha dom på väggen. Det var förresten Majas idé.

måndag 10 januari 2011

Huslängtan

Jag har plötsligt börjat längta efter att bo i hus. Längtan blir extra stark när det står bensindunkar i badrummet när jag kommer upp på morgonen.

söndag 9 januari 2011

Hjälp i köket

Vad man än ska göra för något i köket kan man vara säker på att få rejält med hjälp. Att stå på en stol framme vid spisen och röra i grytor är det absolut bästa ungen vet. Och att ta fram kryddburkar och spexa till maten med lite chilikrydda är ju en höjdare.


 Att hjälpa till med julkolan var ju en höjdare!



För några år sedan köpte sambon en typ av hackare som kallas alligator. Jag fnös och har vägrat använda den, fattade liksom inte vitsen. Men den har visat sig vara det perfekta köksredskapet för att göra barnvänlig mat. Broccoli till exempel. Ungen är skeptisk, det ser ju lite läskigt ut. Men med alligatorn blir det så små bitar att det inte märks i maten. Perfekt!


måndag 3 januari 2011

Kaninlampa

I julklapp fick ungen där här sötnosen av mig och pappan. Visst är hon fantastisk? Svårt att fånga skönheten på bild men jag blir glad varje gång jag ser henne. Okej okej, det var en julklapp mer till mig. När hon blir för töntig och för barnslig har jag redan nu planerat att hon ska få flytta in i mitt och pappans sovrum!



Lampan är köpt på Little Fairies men den finns på många ställen.

söndag 2 januari 2011

Bildhållare

I höstas, efter att ha sett IKEAs bildhållare hos Hannah köpte vi en likadan. Den sitter i barnrummet och det är så kul att kunna variera bilderna så lätt. Nu har vi alla julkort vi fått i år + vårt eget uppsatt och på ettårskalaset hade jag arrangerat alla månadsbilderna (jag tog ett kort i månad i soffan första året). Piffigt!