måndag 31 mars 2014

Budda

Juste, sitta är också något lillebror lärt sig sedan femmånadersrapporten. Först var det lite vingligt men nu är han rätt stadig. Sjukt praktiskt.



Nappen

Lillebror är inte helt på idén med napp. Helst ska den vara varm när han får den i munnen. Så ibland stoppar jag in den i min egen mun först så den ska bli varm. Så går det som det går, exempelvis kan man vakna på morgonen med en napp i munnen då bebisen och jag själv somnade om i väntan på att nappen skulle bli varm.

lördag 29 mars 2014

Sex månader

Idag fyller lillebror halvåret. Det är stort! Det har hela tiden känts som att han är mycket senare i utvecklingen än vad hans storebror var men plötsligt hände allt på en gång. Den senaste månaden har han både börjat rulla runt och ställa sig i krypställning. Känner mig en aning ambivalent inför att han snart kommer börja krypa. Kul att han kan ta sig fram själv men jobbigt att ha koll på alla saker överallt. Det är ju rätt bekvämt att lägga ner honom och veta att han inte kryper iväg och får tag på något. Dags att köpa barnspärrar och se över säkerheten här hemma nu. På matfronten går det framåt, även om han helst skulle vilja äta potatis, torsk och äggsås varje måltid. Jag passar på att göra hemlagad mat eftersom jag tycker det är så himla kul och att jag nu har tiden. Var livrädd att han skulle älska köpebarnmat när vi testade det första gången för någon vecka sedan men icke! Tvärtom! 1-0 till hemlagat. Känns ju bra med tanke på att det var motsatsen med storebror, då dög ju bara köpematen. Han har även börjat med napp när han ska sova på natten eftersom han är så snuttig. Det är väldigt jobbigt att mitt bröst hela tiden ska behöva agera napp men vi begränsar användandet till nätterna eftersom jag fortfarande är lite av en nappskeptiker. Otroligt skönt att det kan funka för Jonas att natta och få honom att somna om också. Hursomhelst, här kommer sexmånadersbilden och, på begäran, även en bild på storebror på sin sexmånadersdag för fyra år sedan.

 
Storebror:

fredag 28 mars 2014

Stickad filt

Denna fantastiska filt! Lillebror fick den i barnvälkomstpresent av Majas mamma som har stickat den. Nu när åkpåsen är bortplockad är den perfekt.

onsdag 26 mars 2014

Single mom och myndighetsutövning

Jag har varit ensam med barnen i fyra dagar då Jonas roade sig med skidåkning och skotersafari i Åre med jobbet. Det gick mycket bra, vi vågade oss till och med ut på utflykterna storhandling och restaurangbesök. Kände mig som nån slags supermamma när jag söndag innan tio på morgonen hade kokat fruktpuré, gjort en middagspaj, gjort storkok med barnmat, stekt utflyktspannkakor och båda barnen var nöjda och glada. Var förresten på anställningsintervju idag. Mycket oklart hur det gick. Jag körde på taktiken brutalärlighet. Vi pratade mycket länge om stress. Jag har inställningen att man inte bör ha fler ärenden att man hinner med. Såklart kan det finnas perioder då det blir mycket, men det ska inte vara standard. Att ha fler ärenden än att man kan göra ett bra jobb ska inte vara inbyggt i systemet. En helt rimlig inställning tycker jag. Dock vet jag inte hur dom ser på min skepsis mot hög ärendebelastning. Dom kanske tycker jag verkar vek och stresskänslig. Men då får det vara känner jag då. Väljs jag bort pga det är det väl inte jobbet för mig. Så vi får se. Idag fick lillebror välling för första gången. Jag kokade egen enligt det här receptet (Btw, ÄLSKAR denna blogg). Det slank ner snabbt som attan och sen provade Jonas att natta (för första gången) medan jag betalade räkningar. Efter tio minuter utan minsta pip kom Jonas tillbaka och ungen sov. Vaaaa? Somna utan amning? Underbart.

söndag 23 mars 2014

Landetuppdatering

Förra fredagen kom en granne och fällde fem träd på tomten ner mot vägen. Detta för att vi äntligen ska bli av med våra jord- och stenhögar som ligger lite varstans på tomten. Dessa massor ska skyfflas ner på den sidan av tomten och då kunde träden inte så kvar. Jag var lite nervös när jag såg att han hade en ölburk i handen (som han sedan slängde rakt ner i vår soptunna. What?! Trodde alla visste att burkar ska pantas). Tänkte gå och titta vad det var för styrka på den ölen men valde att låta bli. Och som Jonas mamma sa: det är nog bara bra för nerverna med alkohol i lagom dos. Vet ej om jag håller med om det, men men.. Trädfällningen gick hur som helst bra, oklart om det var tack vare ölen eller inte. Resten av helgen gick åt till att kvista av, elda, såga upp träden och köra bort dom i skottkärra. Jäkligt bra träning måste jag säga, att köra tungt lastad skottkärra i lera. Mycket bra coreträning! Det kändes också rätt trendigt det där med att släpa stockar och springa i lera, Adelsö military training typ. Vi hann få undan allt lagom till att det blev snö igen.





torsdag 13 mars 2014

Töcken

I morse sa Jonas som f.n. sover i samma rum som storebror till honom:
Jonas: Kommer du ihåg att du var uppe och kissade inatt?
Jag: Va, var du? Gud så konstigt att jag inte vaknade av det. Jag måste ha sovit riktigt djupt.
Jonas: Alltså Sofia, du sprang in i storebrors rum efter att han kissat. Du stod här inne och glodde.
Jag: ....

söndag 9 mars 2014

Freud, vad säger du?

På internationella kvinnodagen drömde jag att jag hade "glömt" en tampong i halsen och det var förklaringen till att mitt halsont aldrig går över. Vad skulle Freud säga om det? Finns många möjliga tolkningar. Jag la ner alla planer på aktioner och firande igår och åkte till landet istället. Jag verkade för jämställdhet genom att ge mig själv sovmorgon. Bra val känner jag nu, är både frisk och pigg. Jag har gått långpromenader, fått oväntat besök (på ett bra sätt), städat bilen, laddat på med D-vitamin, sprungit bakom storebrors cykel och nu ska jag sätta upp en fågelholk.

söndag 2 mars 2014

Fem månader


Och så var han fem månader då! Dock fick han ingen femmånadersdag pga februaris snåla utbud av dagar. Det går inte lika snabbt framåt med maten som jag trodde att det skulle göra men han äter lite gröt varje morgon och en eller två smakportioner av någon puré under dan. Roligast i livet är storebror och tråkigast i livet är att åka bil, vilket är en pärs för alla inblandade. Han är en mycket social liten krabat som gärna hoppar från famn till famn, förutom på kvällarna när jag inte är hemma och mammigheten kommer. Fina, nöjda gullunge, snart är han ett halvår!