onsdag 31 juli 2013

Mums

Om man själv är sämst i världen på att komma till skott med att odla är det trevligt med en granne som kommer över med nyskördade zucchinis!

Selektiv hörsel

Det är i princip omöjligt att få kontakt med lilla när han tittar på film. Helt okontaktbar. Men när Jonas frågar mig om han kan slänga kartan kommer han rusade. "Jag tyckte jag hörde att någon sa kakor?"

lördag 27 juli 2013

SL

Älskar att det går att åka med SL till vårt land. Folk utan bil kan lätt hälsa på. Det tar sju minuter att gå från bussen. Idag kommer Maja och Hanna, lagom till hetaste värmeböljan. Idag blir det bad!

torsdag 25 juli 2013

Myller

Idag var fina Hannah och Linda med familjer här. Har längtat så länge, så härligt att äntligen ses. Men känns fortfarande lite som att jag leker en lek när vi umgås. Jag och Jonas känner knappt några barnfamiljer och inga som kommer på middag såhär så det känns lite ovant och jag får flashback till min egen barndom. Vem låtsas jag att jag är? En mamma som bakar bröd, gör potatissallad och placerar barnen vid ett barnbord? Sen när är det jag? Känns übervuxet och främmande.

lördag 20 juli 2013

Dusch


Äntligen ska jag duscha. Har tänkt "det är ingen idé" i alltför många dagar nu. Men jag tror inte att jag ska måla mer nu på några dar såatte jag passar på att bli lite ren!

fredag 19 juli 2013

Hängränna



En gammal hängränna visade sig vara världens roligaste leksak!

Förberedelser

"Mamma, jag vill titta på den där filmen när bebisen kommer ut och mamman skriker aj"

Det handlar om national geografics film "Life before birth" som lilla gärna vill titta på (mest på själva förlossningen). Han har även sett Gudrun Schymans förlossning med stor fascination. Han är mycket besviken över att han inte kommer få vara med när Kotten ska ut. Det är så roligt att höra alla hans tankar kring graviditet och förlossning. Exempelvis han han sagt till mig att jag inte får skrika aj när bebisen ska ut, detta på grund av att doktorn då kommer tro att jag inte vill att bebisen ska komma ut och då låta den vara kvar där inne. Eller att han undrar om bebisen, som ju ligger i vatten, kan simma ut om jag badar.

Omtanke

Igår kväll fick jag huvudvärken från helvetet. När lilla kom till mig i sängen förklarade jag att jag hade så ont i huvudet och behövde vila. Det första han sa i morse när han såg mig i sängen var "Nu är du bättre i huvudet, det ser jag på dig". Fascinerande att han kom ihåg det där med huvudvärken och att han brydde sig om det. Sen fick jag krypa ner hos honom och ligga på hans arm. Min fina lilla unge, jag hoppas och tror att du kommer bli en empatisk person.

torsdag 18 juli 2013

Födelsedag






Idag fyller Jonas 28 år. Det firades med att vi satte gästerna i jobb. Jonas föräldrar flyttade och staplade ved och lillasyster Alice lekte med lilla. Alice ska stanna kvar här till lillas lycka. Själv växlade jag mellan att måla takfötter och baka, det blev en mix av målarfärg och karamellfärg på mina fräscha händer. Dagens slit avslutades med ett svinskönt bad och godaste middagen. P.S. Jag vet att ved inte ska staplas mot en husvägg men boden är redan rutten. Så ingen tror jag är okunnig alltså. D.S.

onsdag 17 juli 2013

Finland

Trots närheten till Finland har min familj under hela min uppväxt envisats med att åka till Danmark, Danmark, Danmark. Min totala erfarenhet av Finland var personalen på kryssningsbåtarna jag åkt så många gånger. Nu blev det en rätt kort resa med syfte att besöka Tove Jansson-museet i Tammerfors men jag har fått en så himla positiv bild av Finland. Så himla trevligt och vänligt. Men en sak undrar jag verkligen. Vad gör den här hästen i uppsättningen av Ronja Rövardotter? Och vad gör hans roll så viktig att han till och med får vara med på frontaffischen? Och varför ser han så tafatt ut? Frågorna är många.

Muminkex

Nostalgi på hög nivå! Jag är så himla glad att vara på landet igen. Sov elva timmar inatt, kändes som att det behövdes efter senaste dagarnas bristfälliga båtsömn. Idag blir det stafettmålning av takfötter mm så vi kommer någon vart. En målar och den andra är med lilla. Dags att börja!

tisdag 16 juli 2013

Skruttet

Längtar efter mitt skrutt! Men snart ska jag ut till landet igen där han och Jonas är. Så himla bra med ett landställe dit det går att åka SL-buss!


75%

Nu har 75% av graviditeten gått. Jag mår prima bra men känner mig plötsligt väldigt gravid. Magen är ivägen ibland och det är kraftigare rörelser där innefrån. Men jag har en perfekt graviditet och mår så himla bra. Förutom den torra huden och restless legs är jag på topp! Känner mig extra tacksam när dom gravida runt omkring mig mår så dåligt. Det är lite blandade känslor inför att jag nu är på slutspörten. Å ena sidan längtar jag så himla himla mycket efter att barnet ska komma, å andra sidan njuter jag av lugnet före stormen. Exempelvis åker på resor själv. Och sover tio timmar per natt. Vi ska ha några veckors semester till innan vi börjar planera mer praktiska saker. Typ fixa skötbord, laga punkan på vagnen, kolla igenom var alla saker är osv. Här är en bild på 75% från Tammerfors som jag nyss är hemkommen ifrån.

fredag 12 juli 2013

Gryning


Vaknade strax innan fem imorse då jag drömde någon slags mardröm/spännande skräckfilm. Jag tyckte den var så himla bra att jag hade storslagna planer på att skriva ett manus och skicka till svt innan jag somnade om. Nu såhär på kvällskvisten känns inte storyn lika tilltalande men jag fick i alla fall se en fantastisk gryning.

Nattlinne


För ett tag sedan köpte jag ett nattlinne till lilla på loppis. Sen blev det ett nytt från pop, ett av dom få nya plagg som inköpts detta år. Nu är det hans bästa klädesplagg som han gärna går runt i hela dagen, naturligtvis naken under så det luftas lite härligt. Nattlinnen är också väldigt roliga att gömma sig i.

torsdag 11 juli 2013

Fönster



Här jobbas det på! Imorgon ska jag måla det sista fönstret. Eller aa, själva trät runt fönstret, sen ska ju alla fönster målas och en del kittas om också. Jonas har målat hela fasaden fast det är mer jobb än man kanske kan tro att måla fönster. Först ska det tvättas, sen på med byggfog i springorna, torka, maskera, måla, ta bort maskering, torka, maskera igen och ett till lager färg. Jonas hatar pilljobb och är sämst på maskering vilket är lite av min renoveringsspecialitet. Jag brukar även använda min vän akvarellpenseln när jag målar (för att finjustera det sista) så ja, pilligt i like. Jag hasar mest runt i Jonas gamla arbetsbyxor som är lagom för mig nu.

onsdag 10 juli 2013

Regn

Hela sommaren har jag sagt "det kan jag göra när det regnar" om en massa saker, typ rensa i garderoben, baka bullar osv. Men det kom aldrig något regn. Fast isag regnar det. Känner mig sjukt stressad.

måndag 8 juli 2013

Bebisbyxor

Jag börjar bli så himla snitsig på att sy muddbyxor nu. Dom här "slängde jag ihop" på en timme. Börjar bli bättre med storleken, dom här är nog ca 56.

Rosenhill

Det är inte varje dag jag fyndar en molooverall i nyskick och snyggaste färgsättningen för en hundring. Kotten kommer bli snygg! (Fyndade även en pop windstopper fleece till lilla för 25 kr!)

lördag 6 juli 2013

Muddbyxor

Köpte tyg på rea på stoff och stil och gjorde ett eget mönster. Tanken var att dom skulle bli storlek 62 nånting men dom är nog snarare 74. Ska rita ett nytt mönster ikväll med försök till storlek 56. Fan vad jag älskar min nya symaskin! Det går riktigt bra för mig. Blir såklart inte perfekt, jag är ju nybörjare men kolla vad bra jag lyckades matcha sömmarna på det ena benet! (det andra behöver vi ju inte prata om)

Färg

Jag har ju viss kemikalienoja vilket har gjort att jag exempelvis inte har målat om tripptrappstolen vi har hemma. Färg är inte bra för barn då det innehåller så mycket skit som utsöndras under lång tid efter att det är målat. Trist för måla är kul och det blir så fint. Fördelen nu är att vi har landstället där en målad tripptrappstol skulle kunna stå på altanen i någon månad eller så innan den flyttas in i inomhusmiljö. Men det där med färg är så svårt! Vattenbaserad färg håller inte måttet, det blir lätt skavmärken vilket är både fult (måste målas om snabbare) och sen tar ju flagorna vägen någonstans (inomhusluften, barnets mun osv). Färg med organiska lösningsmedel sitter ju väldigt mycket bättre men är en starkare färg med massa otrevligheter. När jag läser i min bibel den onda badankan får jag upp ögonen för äggoljatempera (recept finns på Wikipedia!) som är en slitstark färg traditionellt använd för att måla snickerier och möbler med. Typ fem ingredienser. Måste kollas upp mer!

Vakna

Vaknar strax efter nio av att solen lyser i mitt ansikte. Vi har myggfönster och tydligen blåser det idag för rullgardinen fladdrar omkring. Har svårt att tänka mig något skönare sätt att vakna på. Det enda som hörs är fågelkvitter och trädens sus. Semesterkänslan!

fredag 5 juli 2013

I väntans tider

"Men oj vad liten snippa du har, då kanske det kommer göra ont när bebisen kommer ut."

Min enda graviditetskrämpa

Min hud ramlar av! Exakt samma sak som förra graviditeten men jag hade glömt hur äckligt det är. Ingenting hjälper. Jag torrskrubbar mig, jag duschar bara två gånger i veckan utan tvål (fräscht!) men ändå ser det ut som någon har suddat med ett suddgummi på mig bara jag drar med handen över huden i duschen. Jag fattar inte hur mycket hud som kan ramla av. Och synd på greklandssolbrännan som spolats ner i avloppet för länge sen. Nu har jag oljat in hela mig och tänker inte duscha mer på hela sommaren (typ!) P.S. Jag väljer att avstå från illustrerande bild till detta inlägg, snällt va? D.S.

tisdag 2 juli 2013

Syhörnan

Nu har jag packat upp min nya symaskin och precis avslutat mitt första projekt, sätesskydd till bilen. Bild kommer senare! Men jag kom på vad jag glömt hemma - manualen! Äsch det går väl bra ändå men vissa saker, typ sömmarna hade jag gärna läst lite om. Lilla vill absolut sitta i mitt knä när jag syr och hans uppgift är att lägga in backen när jag säger att han ska göra det. Det blir lite trångt med vecka 29-magen men han tröttnar som tur är efter en stund. Det bästa med att sy på landet är att jag slipper plocka bort symaskinen, att allt kan ligga framme. Jag har min egen syhörna!

måndag 1 juli 2013

Semester!

Nu börjar semestern på riktigt! Idag flyttar vi ut till landet och bilen är fullpackad. Jag som tänkt köpa med mig ett plommonträd men det fick inte plats. Jag har med mig min nya symaskin och en stor kasse full med tyger. Är skitnervös att jag ska ha glömt något superviktigt exempelvis tråd. Men jag tror att allt är med. Åh vad härligt det ska bli!