måndag 28 maj 2012

Rivarivariva

Trodde aldrig att den här dagen skulle komma. Det har känts som en evighet och nu är jag plötsligt chockad över att det blir den här veckan. Köket ska rivas på torsdag! Eller inte hela förstås, bara nederdelen. Galet spännande men också jobbigt att vi nu kommer leva utan diskho, ugn och spis på obestämd tid. Tur att vi har en som bygger upp det åt oss med tanke på mitt och Jonas tempo i den här köksrenoveringen.

fredag 25 maj 2012

Jag är så jävla bra på att lyssna på min kropp

Jag känner av minsta signal på att något försöker inkräkta på mitt immunförsvar. Tio timmars sömn, två huttar kanyang och ett överhoppat gympass och jag är att bekräfta som frisk. Det gäller bara att jag inte utsätter mig för dåliga saker som aty bada i svinkallt vatten. DOH!

torsdag 24 maj 2012

Rörigt

Förutom att stringhyllan fortfarande får agera skafferi har det nu även flyttat in en ugn och en diskmaskin i vårt vardagsrum.


onsdag 23 maj 2012

Vimplar

Jag ska sy 70 meter vimplar. SJUTTIO! Och det finns ingen anledning för mig att låta grinig över det, det är helt min egen idé att alla långa trappor och partytält ska dekoreras på detta vis på bröllopet. Men snark ändå.



Kudde

Det är schyrre att ha en kudde med sig ute i skogen.


måndag 21 maj 2012

Helgen är slut och det är jag också

Herregud vilken helg! På ett bra sätt alltså. Det har varit sol och jag har gjort massor med saker. Exempelvis haft möhippa! Det var skitkul å jag såg ut ungefär såhär med olika spice girls-tatueringar som Maja och jag fick i FRIDA-tidningar -97. Mina tatueringar förbrukades redan samma år när jag hade min maniska spice girls-period men Maja har sparat sina, kanske just till denna möhippa med 90-talstema.

P.S. Visst är det väldigt 90-tal att visa BHn?

söndag 13 maj 2012
























För första gången på väldigt många år har jag börjat längta hem när jag är typ på jobbet eller så. Inte jättemycket lägenheten utan området. Jag har aldrig trivts så bra i ett område som här, trots alla galna grannar och att jag nästan inte känner någon här (än). Att kunna gå i skogen (stockholmsskogen) som är precis intill, kunna springa en mil utan att behöva se en enda bil, att kunna vara vid vattnet, ha picknick och senare i sommar kunna gå och bada. Ursäkta töntuttrycket men jag blir mer i balans här. Jag utnyttjar verkligen läget, helst varje dag. Jag vill aldrig flytta härifrån, jag vill bo på våra 63 kvadratmeter för alltid (har faktiskt seriösa planer på att i framtiden skrota vardagsrummet och göra om det till tonårsrum, det kanske går?). Och som idag, att ha fem minuter till ponnyridning och korvgrillning. Det får bli en stående söndagsaktivitet.

Skogstårta

Lilla och jag bakade tårta i morse till Jonas lillebror som fyller 20 år. Lilla var skitbra på att bre på grädde och stansa ut djuren.

 

lördag 12 maj 2012

Min fredag

Jag hakade på EFIT-utmaningen från Pastill och fotade en gång i timmen igår.















fredag 11 maj 2012

Förskola heter det

Älskar min Jonas lite extra när jag hör hur han läser Alfons för lilla och korrigerar texten genom att byta ut "dagis" mot "förskola".

onsdag 9 maj 2012

Södermalm


Äntligen har ungen börjat somna själv och jag är tröttare än någonsin

Vi har alltid nattat lilla. Det gör vi fortfarande men nu kan vi gå ut efter att ha läst klart sagan och gosat lite och han kan somna själv. Vilken befrielse! Innan har vi levt i ett varannankvällssystem. Varannan kväll har den ena föräldern fått påbörja kvällsrutinerna vid sju för att sedan lägga sig halv åtta och läsa, släcka lampan åtta och sen somnar lilla i värsta fall inte förrän halv tio. Ingen idé att gå upp efter det liksom. Jag somnade oftast före lilla vid kanske nio = jag sov nio timmar varannan natt. Nu är jag så jäkla trött hela tiden! Jag njuter av att kunna göra saker varje kväll och det blir ofta svtplay eller pyssel fram till elva. ELVA! Det är ju jättesent! Tur att det åtminstone är ljust på mornarna så jag orkar upp.

måndag 7 maj 2012

En sjöman älskar havets våg

Sjömansdräkt till bröllopet blev inhandlad idag! Lilla var mycket road av att vara "kapten" och blåsa i visselpipan som hörde till. Den visselpipan jag tänkte ta bort för att den är så ful. Vi får förhandla, kaptenen och jag.

 

fredag 4 maj 2012

onsdag 2 maj 2012

Långhelg i bilder

Galet nöjd med denna långhelg. Bästa på länge.


Lördag: färingsöfamiljen på middag.



Söndag: jag stod på mitt livs första bakluckeloppis med mamma. Tjänade 800 kr och pratade med massor av roliga människor.


Måndag: årets bästa högtid, valborg. Trevligt sällskap, fint väder och eld. Årets första parkhäng.






































Tisdag: första maj! Lilla sov mest men blev glad när maja fixade en ballong till honom.