söndag 29 april 2012

Linda

Det är så märkligt med vissa vänner, att det kan gå så lång tid mellan gångerna man ses men ändå känns det precis som nyss. Helt bekvämt, helt avslappnat, som att samtalet från åtta månader tidigare bara fortsätter.


Saffranspannkaka den bästa kakan är


























Det är väldigt trevligt att ha en bästa vän som fyller år samma dag som mig. Och som dessutom gillar saffranspannkaka lika mycket som mig!

fredag 27 april 2012

BiltvättsKBT

En vårdag förra året när bilen var som skitigast åkte vi genom en biltvätt. Vi tänkte att lilla skulle tycka att det var kul typ. Det tyckte han inte. Han fick panik. Efter biltvätten började han prata jättemycket om biltvätten, en av hans favoritlekar blev att bygga biltvättar i duplo och låta diverse leksaker tvättas i den och framförallt tittar han på sånahär klipp på youtube typ varje dag. Så fort vi åker förbi en mack vill han titta på biltvätten (men absolut inte gå i närheten av den och hör han ett brummande ljud på macken som kan tänkas påminna lite om brummandet från en biltvätt får han panik och börjar gråta). Jag tror att han är sin egen terapeut och utsätter sig för det han tycker är obehagligt men ändå på avstånd i trygghet (typ med duplo i sitt rum). En vacker dag kanske han är så pass återställd från traumat att han kan åka en biltvätt igen men just nu känns det som att vägen dit är lång.

onsdag 25 april 2012

Kvällstur

Igår kväll tog vi en promenad i det underbara vårvädret för att kolla in blivande förskolan. Det tar 15-20 minuter att gå vilket egentligen är lite långt men finare väg kan man knappast ha. Bara gångvägar och vatten hela vägen!




måndag 23 april 2012

Amulett


 En fin present jag fick av farmor! Jag älskar hennes servis från Gustavsberg och så gav hon mig tallrikarna i present. Jag blev jätteglad!

söndag 22 april 2012

Kalas * 4

Snart fyller jag år. Igår hade jag fika för släkten på min sida. Idag blir det middag för Jonas familj. I morgon ska jag och Maja gå ut och äta och på valborg blir det kalas för kompisar. Jag menar, fyller man tjugosju så gör man!



Jag inkasserar min födelsedagspresent från kusinen - spabehandling!

fredag 20 april 2012

Du kommer resa dig och gå

Har precis sett sista avsnittet av född 2010. Jag var jätteskeptisk först (låter ju inte så spännande) men satan vad bra den var. Ibland (ganska ofta) älskar jag svt. Dom har skildrat familjerna så bra och det var så olika familjer. Känner ett stort tomrum nu trots att det bara var fyra avsnitt. Tur att serien fortsätter typ FOREVER. Ja,det är sant. Dom ska fortsätta att följa barnen. Snacka om långkörare. Älskar att allt inte ska vara så rafflande och dramatiskt. Hade kanal5 gjort serien hade den väl handlat om familjer med arton ungar där hela familjen fötts med päls eller tre könsorgan och hetat typ familjen outsider.

onsdag 18 april 2012

Bagaren

Igår när jag hämtade på förskolan ville lilla inte gå hem. Han byggde ju tågbana! Tur att jag hade ett ess i rockärmen. Vi ska baka bullar när vi kommer hem idag! Och vips så var vi ute från förskolan på typ en sekund. Bra trick men blir jobbigt att köra med den varje dag. Han älskar verkligen att baka. 


Hen

Det är så spännande med ordet hen, att det har börjats prata om det. Jag och Maja har ju pratat om det i ÅRATAL redan så det var på tiden. Jag är för, men har själv inte använt det så mycket. Det känns lite bajsnödigt, that's why. Men nu har jag verkligen märkt att jag har ett behov av hen, framförallt i skrift. Eller det är i alla fall lättare att använda i skrift. Lite mindre bajsnödigt. Exempel från verkliga livet: Sms från Jonas, "Har pratat med en trevlig handläggare på HSB om P" Jag, "Vad sa hen?". SÅ HIMLA BRA att inte behöva könsbestämma, för jag vet ju verkligen inte om handläggaren är en hon eller han. Det besparar mig hela FYRA tecken i smset, istället för att skriva "Vad sa han/hon?". Mycket nöjd!

måndag 16 april 2012

Hett!

Cirka sex timmar totalt med värmepistol är nu all färg borta. Jag är helt slut! Lyckades bränna mig på armen också när jag skulle ta det sista (och då menar jag verkligen den SISTA lilla färgflagan). Typiskt. Spackling snarast, sen lämnar jag över renoveringsstafettpinnen till Jonas för målning. Inte en chans att jag kommer måla någonting nånsin igen. Fortfarande bitter. Pedanttönt.




 

söndag 15 april 2012

Landställe

Något som jag verkligen önskar mig är ett landställe. En plats som är förknippad med ledighet, vila och tid för att umgås. Och snickrande och fixande som vi älskar! Eftersom vi bor på 64 kvm och planerar att göra det ett bra tag framöver skulle det vara fint med ett hus ändå fast någon annanstans (där ett hus inte kostar 4 miljoner +). Det är så båda mina föräldrar har växt upp, i små lägenheter (våran är stor i jämförelse, mamma växte upp på 48 kvm med två föräldrar och en storebror) och sen ett landställe. Jag tror verkligen att det skulle passa oss. Eftersom vi aldrig kommer bo i hus så får vi ändå vårt hus som vi kan snickra och fixa med. Huset på bilden ska vi titta på nästa helt. "Visst renoveringsbehov". Utedass. Precis vid en liten sjö. Hoppas!

lördag 14 april 2012

Färgval

Okej, hjälp! Eftersom köket kommer snart måste vi välja färg på köksluckorna. Jonas har varit helt inne på vitt men jag tycker det känns tråkigt. Framförallt eftersom vi ska ha synliga skåpsstommar. Dom syns ju knappt om det ändå är vita luckor. Jag tycker blå luckor. Kan tänka mig grå också. 

Grå luckor. Bild från alltihemmet.se


Vitt. Kvänums Retro Banér. Bild från kvanum.se


En typ av blå jag kan tänka mig. Retro Banér från kvanum.se

fredag 13 april 2012

Halvvägs (typ)






































Första delen med överskåp är ÄNTLIGEN färdiga. Jag hade ingen aning om att Jonas kunde vara så pedant. Och jag som tycker att jag är noggrann. När vi var nästan klara skulle han plötsligt göra om. Göra om = ta bort dom fem lager färg vi omsorgsfullt målat. Han var inte nöjd och en ny målningsteknik och nya redskap skulle användas. Ungefär där gav jag upp och har inte velat ens titta på skåpen dom senaste veckorna. Men nu är det i alla fall klart. Bara att invänta leveransen av nederdelen och snickrade överfalsade luckor i 50-talsstil. Och att göra i ordning överskåp nr 2:


onsdag 11 april 2012

Besvärjelse

Har precis upptäckt Oscar Danielson. Är jag efter? Varför har ingen sagt något? Hur som helst kär. 

måndag 9 april 2012

Draperi

Fördelen med att lilla blev sjuk lagom till påsk och vi fick ställa in alla planer är i alla fall att vi fått mycket gjort här hemma. Exempelvis fått ett draperi sytt!


Sänglampa

Nyss beställt en skitsnygg sänglampa från ILVA. Lilla fick välja färg och det blev såklart rosa. Som alltid. Så himla skönt att lilla är en kille, annars hade alla släktingar sagt att "det är genetiskt att tjejer gillar rosa, se själv på din dotter". Nu säger dom ingenting men viskar nog bakom ryggen att vi påverkat honom så mycket för att få honom att gilla rosa. Svaga gener då lixom.
 

söndag 8 april 2012

Påskkärring

Världens sötaste (och febrigaste) påskkärring!

Quorn med chevre

Årets första grillning igår hos mams å paps. Jag experimenterade med quornfileer. SÅ JÄKLA GOTT! Jag delade dom längs med långsidan, la skivad chevreost och lite flytande honung emellan. Pensla med grillolja, sen på grillen typ en kvart. Sen det bästa - pinjenötter och massa honung uppepå. Dör dregeldöden!


fredag 6 april 2012

Glad påsk!

Vi har inte så mycket påskpynt men det blir lite mer för varje år. I år har vi vårt första påskris någonsin, klädd med handmålade ägg vi köpte i Prag förra påsken. Den här påsken ligger lilla totaldäckad i feber. Han har sovit i ett dygn nu men inga andra symptom så vi hoppas han mår bra i morgon, det har hänt förut. Vore ju schysst om han orkade ta emot sitt livs första påskägg.

Prick

Det blev ett helt annat tyg som lilla var med och valde i affären. Imorgon ska jag tvätta det, sen ska jag SY!


tisdag 3 april 2012

Lilla


"Jag tycker om min mamma". Dööör, hjärtat smälter!

måndag 2 april 2012

Sjöman

Lilla kommer att vara med på vigseln och båtresan på bröllopet och då är planen sjömansdräkt! Han kommer att matcha vår enda tärna som kommer att ha sjömansklänning. Den här är den finaste jag hittat hittills. Den är i ett finare tyg och bra kvalité. Jag tror på den långärmade modellen men att ta bort det konstiga bandet. Märket heter Lycks.

Projekt myshörna

Jag och Jonas håller på med projekt myshörna till lilla. Han har fått en loftsäng (som han hittills inte sovit en enda natt i, hehe) och vi tänkte göra det mysigt där under med ett draperi, ljusslinga, madrass och kuddar. Ja det var just det. Tyg! Vi var på ikea i helgen och jag rynkade på näsan åt alla tyger Jonas pekade på. "För vanligt", "för plåttrigt", "det där är jag ba sååå trött på, det är överallt" osv. Tillslut blev mina argument i stil med "det där tyget vill jag inte sy i" (sitter på viss makt i och med att det är jag som syr) varpå Jonas kontrade med att han kunde sy istället å jaba näää fördu kan inte! Moget. Hur som helst så blev det inget tyg, vi får försöka hitta ett tyg nån annanstans som vi båda gillar. Här är några jag hittade på sidan barntyger.se. Vad tycker ni? Jag gillar ju mumin alltså och det skulle bli typ exakt en rapport för draperiet. Men kanske för plåttrigt?