tisdag 29 november 2011

Slarv

Värsta slarvrenoveringsmissarna, topp fem:

1. Måla om exempelvis fönster eller garderober utan att ta bort beslagen.
2. Lägga nytt golv utan att ta bort lister och sen sätta nya, lite mindre lister utanpå dom gamla.
3. Slarva med att sätta dit nya lister efter golvläggning och inte såga 45grader vid skarvning osv.
4. Måla direkt på tapeten.
5. Tapetsera utan att ta bort golvlisterna och liksom låta tapeten gå över på listen.

Mvh renoveringsnörden.

måndag 28 november 2011

Hopp i sängen

En bra dag. Slutade 17 istället för 19, lilla sa "hej älskling" när jag kom hem och var på sitt allra bästa humör. Vi har spelat fotboll och druckit te. Och hoppat och lekt i sängen! Lilla fotade också.

Samvetet

Mammans förbannelse är det dåliga samvetet. Och det gör mig förbannad. Mest för att det mest verkar vara just en mammagrej och att pappan går runt i godan ro utan dåligt samvete någonsin. Jag får dåligt samvete om lilla går längre än tre på förskolan. Jag får dåligt samvete för att han äter för mycket sötsaker, även fast det inte är jag som ger honom dom. Jag har dåligt samvete för att pappan lagar dålig mat till lilla. Alltså JAG har dåligt samvete för att PAPPAN inte kan laga mat. Hur sjukt är inte det? Jag får dåligt samvete när jag kommer hem vid lunchtid en lördag och lilla inte har varit ute i det fina vädret under förmiddagen, trots att det inte är jag som varit hemma med honom. Jag får dåligt samvete för att jag också lagar dålig mat ibland, för att lilla somnar för sent på kvällarna och för att jag tycker att det är så skönt när lilla får feber för att han då blir ett lugnt barn som sitter snällt i soffan och somnar tidigt utan krångel. Jag har dåligt samvete för att hans tänder inte borstas tillräckligt noga, för att tandläkaren säkert kommer att tänka dåliga tankar om mig som förälder och jag har dåligt samvete för att jag prioriterar träning väldigt högt och ibland går och tränar efter jobbet istället för att åka direkt hem till lilla, fast detta låsas jag inte om att jag har dåligt samvete över. Jag får dåligt samvete när lilla går på förskolan fast jag är ledig. Att jag skulle prioritera någonting annat mer än att vara med mitt barn på min lediga tid. Men mest av allt har jag dåligt samvete för att jag har dåligt samvete. Hur modernt och jämställt känns det egentligen? 

onsdag 23 november 2011

Tant

Jaha, så har det hänt. Jag blev kallad tant idag av en unge på tvärbanan. OBS! Hade ej huckle på mig vid detta tillfälle.

måndag 21 november 2011

Klick

Ibland säger det bara klick. Som när den femte snickaren som kommer och tittar på köket inte föreslår att vi istället ska köpa ikeastommar. Han kallar det till och med vansinne. Och han tycker att dom snickarna inte ens borde få kalla sig snickare, utan dom ska benämnas sitt rätta namn - montörer. Äntligen en snickare som inte bara förstår hur vi vill ha det, utan även tycker att det är bra val. Yes! Nu är det bara att invänta offerten. Kan nog bli dyrt det här.

Skohylla


Snygg skohylla fyndad på blocket! Tror den är från ikea ursprungligen men ikea har numera bara fula skohyllor :-( Tur att blocket finns!

lördag 19 november 2011

50-tals byrån

Här fick jag härja helt fritt, eller snarare jag härjade och Jonas sa väl inget. Jonas gillar nämligen inte teak. Tror han tänkte att man får välja sina strider. Som hans strid om en ny soffa och ny diskho som han vet att jag inte vill byta ut. Nu kanske jag känner mig tvingad att gå med på det för att jag fick välja byrå helt fritt. Ja, vem vet, diskhon har jag vikt ner mig för i alla fall. Sjukt nöjd med nya byrån i alla fall! Den är rätt trist nu, helt kal men snart blire nog en spegel över, en lampa och kanske en fotoram på. Golvet är för övrigt nylagt och vi är riktigt nöjda. Det heter Marmoleum click och är från Forbo, ett klickgolv i massor av färger som dessutom är miljömärkt med svanen!

torsdag 17 november 2011

Kofta

Jag blev så otroligt inspirerad av den här koftan från Afroart. Galet fin och jag önskar den fanns i vuxenstorlek. Funderar på att önska den i julklapp till lilla alternativt sticka en liknande själv. Jag blir glad av att se den. Å den är ännu finare i verkligheten!


 

tisdag 15 november 2011

Feber

Jag har feber för första gången sen mjölkstockningen för snart två år sedan. Spenderade natten ömsom hackandes tänder ömsom bada i min egen svett. Tror jag fått lillas mystiska endagsfeber (jag förväntar mig därmed att vara frisk i morgon!). Så himla typiskt att lilla såklart är på sitt allra sämsta humör just idag när jag tryckt i mig ipren för att åka och hämta på förskolan. Såklart att han för första gången på dom här tre å en halva veckorna ska sprattla och skrika på tunnelbanan hem och skrika JAG ÄR ARG! för att han inte får springa runt i tunnelbanevagnen. Jag tvingades även att bära upp honom för dom tre trapporna upp till lägenheten vilket resulterade i att jag nådde min maxpuls. Jag ägnade mig även åt klassisk mutning i affären för att han skulle sitta kvar i vagnen. En trött och inte jättebra mamma idag. Snart sova!

söndag 13 november 2011

Blogger?

Varför funkar det typ aldrig att kommentera andras bloggar? Blogger säger att jag inte är inloggad men att jag loggar in igen verkar inte göra blogger mer nöjd. Grinblogger! Jag har hört talas om tredagarsfeber men finns endagsfeber? Inte att blogger skulle ha det alltså men lilla hade superhög feber natten till lördag. Inget mer, bara en liten kamin för en natt. Sen borta. För säkerhets skull är vi inne hela helgen, typ lagom kul. Jag har skickat iväg pappan för att köpa en byrå på blocket till hallen. Bild kommer, den är snygg! (åh, tur att jag inte köpte en ful byrå) Jag har även ägnat mig åt att dra ut lite spikar i köket. Hoppas att nya kylskåpet kan flytta in där snart!

lördag 12 november 2011

Juleljusen

Igår var vi på ikea och köpte julbelysning. Jag kunde inte hålla mig längre och idag åkte ett ljusdraperi med snöflingor upp. Julen är häääär. Oklart varför jag är så pepp men jag tror jag är mest pepp på belysningen och allt julgodis. Å lussebullar!


fredag 11 november 2011

Sjön

En dimmig fredagsförmiddag vid sjön. Någon har gått lös med färg. Fint! En fågel såg vi också, jag tror det var en häger.






onsdag 9 november 2011

Vi hade en gång en kyl



Nu är kylen borta, det står en ny större i vardagsrummet i väntan på att dess plats ska bli iordningställd med golv och nymålad ram runt om. Det är lite kaos just nu och det känns som det är några månader kvar tills vi är helt i ordning med omgjort kök och allt annat som ska fixas. Jag är helt slut på kvällarna och somnar oftast vid nio. Trött på att behöva åka tunnelbana för att hämta och lämna på förskolan och trött på att inte veta hur det kommer bli med jobb. Fast nu vet jag. Nytt jobb vid årsskiftet och det känns okej, till och med lite kul. Inget pysslande blir det heller förutom renoveringsfix men jag ska nog sy gardiner så det ser lite hemtrevligt ut. Och snart får jag sätt upp julbelysningen! Längtar!